מחקרים עדכניים הדגימו כי החלבון APOC1 קשור להתקדמות מחלת הסרטן עם השפעות מעודדות התפתחות סרטן והסננה של תאי מערכת החיסון. עם זאת, עד כה לא דווח על הימצאות APOC1 בסרטן שחלות (Ovarian Cancer - OV).
עוד בעניין דומה
במחקר זה החוקרים השתמשו במידע מתוך מאגרי הנתונים GEOי(Gene Expression Omnibus) ו-TCGAי(The Cancer Genome Atlas). הם ביצעו ניתוח ביואינפורמטורי יסודי על מנת לבחון את התפקיד של APOC1 ב-OV, תוך ניצול מגוון כלים אשר כללו: cBioPortal, STRING, GeneMANIA, LinkedOmics, GSCALite, TIMER ו-CellMarker. בנוסף, בוצעה צביעה אימונוהיסטוכימית של מערכי רקמה ומבדקי תאים in vivo לאישוש הממצאים.
תוצאות המחקר הדגימו כי קיימת עלייה בביטוי של APOC1 ברקמת OV בהשוואה לרקמות בריאות. חשוב לציין כי נבדקות עם רמות גבוהות של APOC1 הדגימו פרוגנוזה ירודה. יתרה מזאת, המחקר הראה כי APOC1 פעל לעידוד שגשוג, נדידה וחדירה של תאי OV. עוד הודגם כי גנים המבוטאים יחד עם APOC1 מקושרים באופן ישיר עם תגובה חיסונית נרכשת.
ראוי לציין עוד כי רמת הביטוי של APOC1 ב-OV נמצא במתאם עם נוכחותם של תאים מאקרופאגיים המקושרים לגידול (Tumor-Associated Macrophages - TAMs) מסוג M2.
מסקנת החוקרים היתה כי APOC1 נמצא כסמן פרוגנוסטי משמעותי עבור חולות עם OV ואף נמצא קשור להופעה של M2 TAMs בחולות עם OV.
מקור:
תגובות אחרונות